Aproape 13.000 de vizitatori au fost la Târgul Popular de la Muzeul Satului Bucovinean, la finele săptămânii trecute. Încasările obținute din
vânzarea biletelor au fost de 35.159 lei. Anunțul a fost făcut de directorul Muzeului Național al Bucovinei, Emil Ursu.
87 de meșteri și creatori populari au expus și au participat la acest târg, unde vizitatorii au putut gusta din bunătăți bucovinene.
Una dintre marile atracții ale târgului a fost chef Cătălin Scărlătescu, cel care a gătit pentru participanții la târg. Acesta a venit vineri, la deschiderea evenimentului și a promis că va învăța și rețete tradiționale bucovinene pe care mai apoi le va găti.
Nu au lipsit de la târg momentele artistice, susținute de membrii Ansamblului „Ciprian Porumbescu” dar nici berea și băuturi ale zonei precum afinata.
Cu ocazia deschiderii târgului popular din acest an, Muzeul Național al Bucovinei a lansat două noi produse personalizate, cu marca muzeului: vișinată și afinată.