Femeie în stare gravă la ATI după ce a fost internată la Spitalul Județean Suceava cu botulism și pentru care a venit confirmarea în urma efectuării unor analize de laborator.
Ea s-a infectat după ce a mâncat o conservă de legume.
Purtătorul de cuvânt al spitalului, dr. Dan Teodorovici, a anunțat joi că, la 48 de ore de la administrarea serului antibotulinic, starea pacientei nu s-a îmbunătătit, prezentând chiar un episod de insuficiență respiratorie severă in cursul nopții, care a necesitat ventilatie non invazivă.
Momentan pacienta este din nou doar cu masca de oxigen dar prognosticul este rezervat.
Dan Teodorovici a precizat că probabil tulpina cu care este infectată femeia este una foarte agresivă și infecția a progresat foarte repede.
„Vrem să atragem atenția populației la consumul de conserve incorect procesate și depozitate ( în general cele făcute acasă).
Botulismul este o boală infecțioasă gravă, cauzată de o neurotoxină produsă de bacteria Clostridium Botulinum, care poate determina complicații grave neurologice, cardiace, respiratorii, mergând până la deces.
Ca și măsură preventivă, această toxină poate fi distrusă prin fierberea alimentelor și apei 10 minute la 100 grade Celsius”, a explizat purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Suceava.