Public numeros la concertul pascal din cadrul programului Paștele în Bucovina, Ovidiu Lipan Țăndărică a încântat spectatorii cu un concert de toacă senzațional. Evenimentul a avut loc în prima zi de Paște, pe esplanada Casei Culturii din Suceava și a adunat peste 1000 de spectatori, suceveni și localnici.

Concertul pascal a fost organizat de Consiliul Județean Suceava, prin Centrul Cultural Bucovina, în parteneriat cu Muzeul Bucovinei și Primăria Suceava.

Printre cei prezenți la eveniment au fost: președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur (care a purtat straie populare), primarul Sucevei – Ion Lungu, viceprimarul – Lucian Harșovschi, vicepreședintele CJ Suceava – Niculai Barbă, administratorul public al județului – Irina Vasilciuc și deputatul PNL de Suceava Bogdan Gheorghiu.

Gheorghe Flutur a și cântat, la începerea evenimentului, la una din toacele amplasate în centrul Sucevei iar apoi a împărțit ouă roșii.

„Îi salutăm de aici, de la Suceava, pe toți românii și le dorim un Paște în tihnă, liniște, fericire, îi așteptăm să vină în frumoasa Bucovină. Pe fundal se aud clopotele Bucovinei, un proiect pe care l-am inițiat tocmai din 2009, atunci când venea pentru prima dată Lumina Sfântă aici, la Suceava. De-atunci, dragii mei, 15 ani la rând am avut șansa, și mulțumim bunului Dumnezeu, să primim Lumina Sfântă la Suceava, să vină foarte mulți credincioși aici.

A înflorit turismul religios. Nu se poate mai profund și mai sentimental decât Corul de la Bosanci, acești gospodari, răzeși ai lui Ștefan cel Mare în bundițe brumării, în costume tradiționale, zâmbesc, râd, în fața dumneavoastră, în fața țării, și vă cântă frumos de-aici.

Din Cetatea lui Ștefan vă dorim încă o dată multă sănătate, liniște și eu cred că e obligația noastră să facem ce făceam odată: veneam la biserică să tragem clopotele, să batem toaca, să ciocnim un ou roșu, și astăzi asta se întâmplă la Suceava”, a transmis Gheorghe Flutur.

Concertul Pascal a fost susținut de Corala Parohiei Salcea, Corul din Bosanci, grupul vocal „Cununa Bucovinei” din Câmpulung Moldovenesc și grupurile folclorice „Moldava” din Fălticeni, „Obcina Stânișoarei” din Mălini, „Dor” de la Moara, Alexandra Dan și Mariana Maloș.

Invitatul special al evenimentului a fost Ovidiu Lipan „Țăndărică”, care a avut o prestație extraordinară, alături de formația 10 Prăjini.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.