examen, sursă foto Digi24

323 de absolvenți de gimnaziu suceveni nu s-au prezentat la prima probă de la Evaluarea Națională – proba la Limba și Literatura Rămână. Aceasta avut loc marți dimineață, cu începere de la ora 9.00.

Conform ISJ Suceava, la proba de Limba și Literatura Română trebuiau să participe 6.514 de absolvenți de gimnaziu, dar au fost prezenți doar 6.191, 323 fiind absenți.

Nici un candidat nu a fost eliminat din examen, au precizat reprezentanții ISJ Suceava.
Pe 27 iunie 2024, urmează a doua probă –  la Matematică.

Evaluarea Naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a este digitalizată. Subiectele și baremele de corectare vor fi disponibile pe site-ul subiecte.edu.ro, în fiecare zi cu probă scrisă, începând cu ora 15:00.

Probele sunt monitorizate audio-video.

Pentru evaluarea lucrărilor scrise a fost constituit un Centru zonal de evaluare: Liceul cu Program Sportiv Suceava, cu două puncte de lucru: Școala Gimnazială Nr. 4 Suceava și Școala Gimnazială Nr. 10 Suceava.

Primele rezultate vor fi afișate miercuri, 3 iulie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse la centrele de examen sau transmise prin mijloace electronice, în zilele de 3 iulie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 4 iulie (în intervalul orar 8:00 – 12:00).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.