Un preot dintr-o localitate suceveană a fost reclamat la arhiepiscopul Sucevei că insultă și amenință enoriași. IPS Calinic a fost abordat de către un crendicios, pe pagina Răspunsul Ierarhului.

Bărbatul susține că preotul respectiv l-ar fi amenințat și l-ar fi apostrofat de față cu sute de persoane, chiar în cimitir, și că fața bisericească ar avea un comportamente neadecvat.

”Ieri fiind pomenirea celor adormiți în cimitirul … din …, a fost prezent la desfășurarea rânduielii pomenirii celor adormiți. Trecând pe la morminte și făcând slujba rânduită, a ajuns și la mormântul părinților mei.

Țin să precizez că mai erau cei doi preoți ai comunei noastre, care în predica de început au spus clar că sunt doar ei doi (preoții parohi ai celor două biserici) și că ne roagă frumos să avem răbdare, că vor ajunge pe la fiecare.

Când a venit la mormântul de alături …, eu mă uitam pe telefon fără a-i da nicio atenție. A venit foarte insistent să îmi sfințească cele două morminte, iar eu i-am spus că nu e nevoie să îmi sfințească dumnealui, deoarece aștept preotul paroh.

În acel moment, pe un ton ridicat a început să mă amenințe …, spunându-mi următoarele: …. Eu nu i-am răspuns nimic, i-am întors spatele, el a început să mă facă … de față cu toată lumea, cimitirul fiind plin de oameni, poate chiar câteva sute.

Pentru a evita să intru în conflict, eu am decis să plec de la mormântul părinților. Țin să mai precizez următorul aspect: Prin comuna noastră, la diferite manifestații, activități cu caracter religios și nu numai, mă amenința atât pe mine, cât și familia mea”, a relatat enoriașul.

IPS Calinic, arhiepiscop ai Sucevei și Rădăuților, a replicat că vor fi efecuate cercetări în acest caz, fiind informat de cele sesizate părintele protopop – care va face verificări.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.