Prăpăd în urma unei furturi cu grindină: străzi și curți inundate, grădini distruse. O ploaie torențială a produs inundații, marți după-amiază, în mai multe localități din județ, inclusiv în municipiul Suceava.

Șoferii s-au trezit cu mașinile în apă, chiar în centrul Sucevei, dar și în Burdujeni – acolo unde parcarea gării a fost inundată. S-a circulat cu greutate în municipiul Suceava, mai ales în intersecții după ce canalizările nu au mai putut face față torenților.

La Mereni- Salcea, s-a proddus o viitură, fiind acoperite drumuri și inundate curți. Și la Moara au fost inundate căi de acces dar și curți și beciuri.

Subsolurile unor blocuri din municipiul Suceava au fost, de asemenea, inundate. A fost nevoie de interveția pompierilor în mai multe locuri.

Bilanțul intervențiilor pompierilor militari suceveni, în urma manifestării fenomenelor meteo periculoase (ora 19:00):

Oraș Gura Humorului: o intervenție pentru îndepărtarea materialelor de construcție distruse, la un acoperiș de casă luat de vânt și o intervenție pentru evacuarea apei dintr-o curte.

Comuna Capu Codrului: intervenție pentru evacuarea apei dintr-o curte inundată.

Oraș Salcea: intervenție pentru îndepărtarea materialelor de construcție distruse, la un acoperiș de casă luat de vânt.

Oraș Salcea, localitatea Plopeni: o intervenție pentru tăierea unui arbore căzut pe un autoturism și misiuni de evacuare a apei din două beciuri ale unor gospodării.

Comuna Moara: șase misiuni de evacuare a apei din subsoluri și curți.

Municipiul Suceava: patru misiuni de evacuare a apei dintr-un garaj, un subsol, o curte și din parcarea Gării Suceava Nord (Burdujeni).

Misiunile pompierilor au fost asigurate cu 12 autospeciale de stingere, o autospecială pentru descarcerare și 60 de militari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.