Gheorghe Flutur, apel către CE și Guvern, de la Forumul Economic Regional – care se desfășoară zilele acestea la Vatra Dornei.

Președintele Consiliului Județean Suceava a solicitat majorarea fondurilor europene pentru programele transfrontaliere și o abordare mai prietenoasă a mediului de afaceri.

Acesta a subliniat necesitatea accelerării dezvoltării economice și a infrastructurii din regiune și a pus accent în discursul său pe necesitatea dezvoltăeii turismului în Bucovina

”Am cerut mai multe lucruri forurilor europene: majorarea sumelor pentru programele transfrontaliere. Sunt prea mici sumele cu Ucraina și nu se poate așa ceva.

Noi avem nevoie de majorări de sume explicate Comisiei Europene, care sigur va înțelege.

Apoi, dacă nu vom gândi mai prietenos cu mediul de  afaceri și vom continua birocratizarea României vom plăti scump.

Sunt atenționări de la Bruxelles pentru depășirea deficitului pe cheltuieli publice. Dacă nu produci și nu devenim mai prietenoși cu mediul de afaceri avem o problemă.

Aceste lucruri trebuie discutate apăsat și, de la Vatra Dornei, trebuie să plece mesaje către Guvernul de la București și către Comisia Europeană”, a explicat Gheorghe Flutur.

Președintele CJ Suceava este de părere că investițiile în infrastructură trebuie derulate într-un ritm mai accelerat, declarând că oamenii din zona Moldovei au plecat la muncă în alte țări și din cauză că nu au avut autostrăzi și zona nu s-a putut deszvolta.

Forumului Economic Regional Moldova ediția 2024, se desfășoară la Cazinoul Băilor din Vatra Dornei, în perioada 04 – 06 iulie,în colaborare cu Consiliul Județean Suceava, Centrul de Analiză și Planificare a Dezvoltării Regionale (C.A.P.D.R.), în calitate de inițiator al evenimentului, Agenția Română pentru Investiții și Comerț Exterior, Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord Est, Camera de Comerț și Industrie a Județului Suceava, Municipiul Vatra Dornei, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, Patronatul Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Județul Suceava, Orașul Siret, Orașul Gura Humorului și Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava.

Evenimentul este axat pe mai multe subiecte concentrate în trei paneluri
principale, respectiv: investiții, sănătate și turism și reunește oameni de afaceri,
experți,  factori de decizie de la nivel național și internațional, reprezentanți
diplomatici acreditați în România, pentru a discuta despre provocările și oportunitățile
economice specifice Europei de Sud-Est, evidențiind avantajele și oportunitățile
economice ale județului Suceava și Regiunii Moldova (Nord Estul României și Republica
Moldova).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.