Șoferiță prinsă beată criță la volan după ce a produs o tamponare și nu a ajuns la un acord cu celălalt șofer, la Grămești. Femeia a lovit cu mașina un autoturism care vira la stânga.

Un șofer a sunat la 112 și a reclamat că,  în timp ce conducea autoturismul marca FIAT, a fost implicat într-un accident rutier soldat cu pagube materiale și nu poate ajunge la o înțelegere cu celălalt conducător auto, care face scandal.

În baza sesizării, polițiștii s-au deplasat la fața locului, ocazie cu care au fost identificate la fața locului două autoturisme, respectiv un autoturism marca AUDI, și un alt autoturism marca FIAT.

Ambele autoturisme prezentau avarii. S-a procedat la legitimarea celor doi conducători auto, stabilindu-se că autoturismul marca FIAT a fost condus de apelantul la 112 iar autoturismul marca AUDI, a fost condus de o femeie.

Din verificările efectuate, a rezultat că, în timp ce conducea autoturismul marca FIAT, pe DJ 291 A, din direcția Grămești-Siret, ajuns în dreptul străzii Eternitatea din localitatea Grămești, bărbatul a semnalizat stânga.

Numai că în momentul în care a început virajul, mașina lui a fost acroșată de șoferița ce se afla la volanul autoturismului marca AUDI, care a efectuat manevra de depășire a autoturismului Fiat.

Pentru fapta sa, femeiea a fost sancționată contravențional iar ca măsură complementară s-a dispus reținerea permisului de conducere pe o perioadă de 90 zile, cu drept de conducere 15 zile.

Surpriza a venit însă în momentul în care polițiștii i-au testat pe cei doi cu etilotestul. Rezultatul a fost negativ în cazul conducătorului autoturism marca FIAT dar în cazul femeii a rezultat valoarea de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Șoferița a fost condusă la sediul Spitalului de Boli Cronice din orașul Siret, județul Suceava, în vederea prelevării de mostre biologice pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei, ocazie cu care i-au fost recoltat două mostre biologice de sânge.

Femeii i-a fost reținută dovada înlocuitoare a permisului de conducere și i-a fost eliberată o altă dovadă înlocuitoare, fără drept de conducere.

În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, cauza urmând a fi soluționată procedural de către lucrătorii din cadrul Postului de Poliție Grămești.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.