Simpozion științific polono-român, în cadrul Zilelor Culturii Polone, eveniment organizat de Uniunea POlonezilor din România.
Un element indispensabil Zilelor Culturii Polone în desfășurare este simpozionul științific, intitulat anul acesta „Calea spre solidaritate. Relații polono-române de a lungul timpului” în cadrul căruia, timp de două zile – 22-23 august – istorici, lingviști, cercetători literari, etnografi, istorici ai culturii din Polonia și România vor dezbate relații polono-române de-a lungul timpului în diferitele lor aspecte. Este o oportunitate excelentă de a reuni cercetători din Polonia și România care împărtășesc interese și pasiuni comune și pe toți cei împlicați în ideea apropierii polono-române.
În trei secțiuni – În lumea istoriei, În lumea culturii și literaturii, precum și În lumea problematicii bucovinene – vor fi prezentate anul aceasta 42 de referate.
Lucrările simpozionului se vor încheia în mod tradițional cu concluziile și prezentarea celor mai noi cărți dedicate tematicii polono-române, apărute în ultimul an în Polonia și România.
Mulțumim Institutului Polonez din București pentru sprijinul acordat și de această dată în organizarea simpozionului.
În încheierea simpozionului, vineri după-amiază, eveniment care a avut loc la Conacul Domnesc,  au fost prezentate concluziile acestuia dar și cărți traduse în polonă sau din polonă în limba română.
”A fost o oportunitate excelentă de a reuni cercetători din Polonia și România care au împărtășit interese și pasiuni comune și pe toți cei împlicați în ideea apropierii polono-române. În trei secțiuni – În lumea istoriei, În lumea culturii și literaturii, precum și În lumea problematicii bucovinene au fost prezentate anul aceasta 42 de referate”, a declarat președintele Uniunii Polonezilor din România, deputatul Ghervazen Longher.
 Printre cei prezenți la eveniment s-au aflat consulul ambasadei Poloniei la București, Artur Tarasewicz, capelanul polonezilor din România, Stanislav Ioan Cucharec, delegația autorităților locale din voievodatul Podkarpackie, regiune parteneră a județului Suceava împrietenită deja cu comunitatea poloneză din România, oaspeți de seamă din București, Ucraina și Republica Moldova.
Au fost premiate de autorități poloneze opt persoane din cadrul Uniunii Polonezilor din România pentru activitatea lor remarcabilă în ceea ce privește promovarea culturii și valorilor poloneze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.