Coliziune între două autobuze ale TPL Suceava după ce unul dintre șoferi nu s-a asigurat la intrarea pe banda de mers, în sensul giratoriu. Autobuzele au fost avariate și două pasagere au suferit leziuni în urma impactului.

Sâmbătă, la ora 17:00, la sediul Poliției Municipiului Suceava s-au prezentat doi angajați ai Serviciului de Transport Public TPL, care au sesizat faptul că a avut loc un eveniment rutier în care au fost implicate două autobuze TPL.

În același timp, polițiștii au fost sesizați de către reprezentanții Spitalului Județean Suceava că două persoane minore, de sex feminin, pasagere în unul dintre cele două autobuze TPL implicate în evenimentul rutier, s-au prezentat la unitatea de primiri urgențe a instituției medicale, fiind rănite.

Polițiștii au efcetuat cercetări și a reieșit că, sâmbătă după-amiază, în timp ce numitul Olaru Vasile în vârstă de 50 de ani, din Suceava, conducea autobuzul TPL marca Granton, pe strada Energeticianului din Suceava, pe banda a doua, cu direcția de deplasare către Calea Unirii, la intrarea în intersecția dirijată prin sens giratoriu cu Calea Unirii, nu s-a asigurat la încadrarea pe banda sa de mers.

Din acest motiv șoferul neatent a acroșat un alt autobuz TPL marca Granton, care se afla lângă primul vehicul de transport public, pe prima bandă, la intrarea în intersecția dirijată prin sens giratoriu.

În urma evenimentului rutier, autobuzele au suferit avarii iar ulterior, la sediul Spitalului Județean Suceava, s-au prezentat două fete, de 12 și 14 ani, din unul dintre autobuze, care au suferit leziuni.

Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, ambele rezultate fiind negative.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.