Polițiștii fac cercetări după ce un fermier a găsit moarte în ferma sa patru vaci din rasa Angus. S-au recoltat probe pentru efectuarea unor analize toxicologice pentru a se depista dacă animalele au murit prin otrăvire.

Luni, la ora 10:00, polițiștii de la Mălini au fost sesizaţi de către un bărbat de 39 de ani, din comuna Slatina, sat Găinești, cu privire la faptul că la ferma sa de bovine au decedat patru vaci.

Cu ocazia cercetărilor efectuate de agenți, s-a stabilit faptul că, luni dimineață, fermierul s-a deplasat la ferma sa de bovine de pe raza satului Găinești, unde a constat faptul că un număr de patru bovine din rasa Angus au decedat.

La fața locului s-a prezentat medicul veterinar de circumscripție din cadrul DSVSA Suceava, care a procedat la examinarea celor patru bovine din specia ANGUS, fiind însemnate cu crotalii la nivelul urechilor și la recoltarea de probe, necesare pentru examinarea anotomopatologică cât și toxicologică a acestora, în vederea efectuării examinărilor necesare pentru stabilirea cauzelor care au condus la moartea animalelor.

Cu ocazia verficărilor efectuate la fața locului de către medicul veterinar, acesta a constatat faptul că animalele nu au prezente pe suprafața corpului urme de vătămări sau leziuni.

Probele recoltate de căte medicul veterinar de circunscripție Ștefan Nicolae au fost transportat la sediul D.S.V.S.A. Suceava în vederea efectuării examenului anatomopatologic și toxicologic în cauză.

S-a întocmit în acest caz dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunii de „uciderea animalelor, cu intenție, fără drept”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.