Bătrân înșelat la schimbul vatular, prin metoda ,,ȘMEN”. Este vorba despre un bărbat de 78 de ani, din Capu Câmpului – comuna Păltinoasa.

Marți, în jurul orei 09:00, Poliția orașului Gura Humorului a fost sesizată de un bătrân de 78 ani, din sat Capu Câmpului, comuna Păltinoasa, că a fost victima unei infracțiunii de înșelăciune de tip ,,ȘMEN”.

În jurul orelor 08:30, acesta a fost înșelat, în zona unui Schimb Valtuar situat în apropierea Pieței Agroalimentare din orașul Gura Humorului.

Bătrânul a fost abordat de o persoană de sex masculin, care l-a condus la un alt individ, cu care victima a făcut schimbul de 500 de euro.

Înțelegerea a fost că bătrânului i se va plăti 2500 de lei, însă persoana în cauză i-a înmânat doar 1200 de lei, aspect sesizat de persoana vătămată, după ce individul respectiv a plecat.

În continuare, la nivelul Poliției orașului Gura Humorului au fost constituite echipe operative în vederea identificării autorilor, ocazie cu care s-a procedat la oprirea unui autoturism marca Seat Alhambra.

Astfel, în interiorul autoturismului au fost identificați numiții Dragan Marcel, de 49 ani, persoana care l-a condus pe bătrân la numitul Cârmâz Constantin Ovidiu, de 48 ani, ambii din municipiul Roman, județ Neamț –  persoana cu care victima a efectuat schimbul.

În urma conducerii la sediul Poliției orașului Gura Humorului, persoanele în cauză au fost recunoscute de persoana vătămată după fizionomie și vestimentație ca fiind persoanele  care l-au înșelat.

Ulterior, s-a procedat la efectuarea în controlului corporal, iar asupra unuia dintre suspecți a fost identificată suma de 500 de euro în 10 bacnote de 50 de euro, sumă care i-a fost oferită de către bătrân.

Prin ordonanţa din data de 17.09.2024 s-a dispus începerea urmăririi penale în cazul celor doi, pentru săvârşirea infracţiunii de înșelăciune, respectiv complicitate la înșelăciune.

Bărbatul la care au ajuns banii a fost reținut și urmează să fie prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.