Noul Spital de Oncologie de la Suceava, unul din cele mai moderne din țară, a fost inaugurat cu fast, vineri dimineață. Este vorba despre o investiție de 10 milioane euro, bani alocați de Consiliul Județean Suceava.

Spitalul are 83 de paturi pentru bolnavi, saloanele fiind amplasate pe patru etaje, pe o suprafață de aproape 5.000 de metri pătrați construiți. Sunt camere inclusiv pentru aparținători și un ambulatoriu de specialitate.

La inaugurare au participat oficilialități printre care și președintele CJ Suceava – Gheorghe Flutur dar și primarul ales al Sucevei – Vasile Râmbu – inițiatorul acestui proiect, de pe vremea când era manager al Spitalului Județean Suceava.

„Vreau să punctez cum s-a născut acest proiect, iar aici vreau să îi mulțumesc domnului Vasile Râmbu care este astăzi de față, într-o altă calitate.

Împreună am conceput acest nou proiect pentru corpul de spital de oncologie având în vedere presiunea existentă, numărul de bolnavi care au nevoie de acest spital.

Și încă o dată, domnule Râmbu, vă mulțumesc pentru că am făcut un parteneriat lung. Iar eu în 12 ani de președinte al Consiliului Județean Suceava aș spune că m-am identificat cu un obiectiv principal, sănătatea fiind pe primul loc”, a declarat Gheorghe Flutur.

La rândul său, Vasile Râmbu a explicat că Suceava avea nevoie de o astfel de investiție.

„De ce am ținut să facem această investiție? Pentru că nevoile veneau peste noi, cerințele erau foarte greu de îndeplinit și atunci împreună cu domnul președinte Gheorghe Flutur, cu fostul ministru al sănătății am zis să punem bazele unui micro-institut de oncologie la Suceava, cum i-am spus atunci.

Asta având în vedere că infrastructura era destul de bună, chiar completă, cu centru de radioterapie, medicină nucleară și așa mai departe.

Și dat fiind situația de acum cred că ne putem gândim gândi la un institut de oncologie la Suceava, pentru că nu înseamnă prea mult pentru suceveni. Dimpotrivă meritele sunt depline”, a declarat Vasile Râmbu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.