Un șofer beat s-a răsturnat cu mașina în șanț după care a plecat de la fața locului. Un trecător a sunat la 112 și a anunțat accidentul, șoferul fiind indentificat ulterior de către polițiști.

La data de 06 octombrie, în jurul orei 06.00, lucrătorii SPR 10 Gura Humorului au fost sesizați prin SNUAU 112 că a avut loc un eveniment rutier, un autoturism fiind răsturnat pe cupolă.

Cu ocazia deplasării polițiștilor la fața locului, pe segmentul de drum DN 2E din satul Vârfu Dealului, comuna Pârteștii de Jos, în zona serpentinelor, a fost identificat un autoturism în afara părții carosabile, peste bara de protecție a drumului, răsturnat pe cupolă, care prezenta mai multe avarii și fără a fi identificată nicio persoană în interior.

În urma interogării bazelor de date ale poliție române s-a stabilit că autoturismul în cauză aparține unui bărbat din localitatea Păltinoasa.

La scurt timp la fața locului s-a prezentat și proprietarul mașinii, care le-a spus polițiștilor că nu se afla în mașină la momentul producerii evenimentului rutier și nu are cunoștință despre cine a condus.

În urma cercetărilor, polițiștii au stabilit că autoturismul a fost condus de un tânăr de 21 de ani, ulterior acesta prezentându-se și la fața locului și recunoscând că el a condus autoturismul în cauză, de la o pensiune din localitatea Vârfu Dealului, până în locul producerii evenimentului rutier.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică acesta a fost testat cu aparatul etilometru, rezultând o valoare de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, conducătorul auto a fost condus la sediul Poliției Oraș Gura Humorului fiind testat în vederea consumului de substanțe psihoactive de către lucrătorii Compartimentului Rutier, rezultatul fiind negativ la toate substanțele.

Ulterior, tânărul a fost condus la Spitalul Orășenesc Gura Humorului în vederea prelevării de probe biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.