Bărbat strivit de un copac, în apropiere de statuia ecvestră a lui Ștefan cel Mare din parcul Șipote. Acesta a murit după ce un arbore tăiat a căzut peste el.

Bărbatul lucra în calitate de zilier la o firmă din Volovăț.

Marți, în jurul orei 8.00, bărbatul în vârstă de 50 de ani s-a deplasat împreună cu alți doi colegi în apropierea statuii ecvestre a lui Ștefan cel Mare din municipiul Suceava pentru a tăia niște arbori.

După ce unul dintre copaci a fost tăiat cu un motofierăstrău, unul dintre muncitori trebuia să tracteze cu ajutorul unui tractor cu șenile trunchiul copacului.

Întrucât acesta a supraaccelerat utilajul, copacul a căzut în mod necontrolat pe direcția în care se afla persoana vătămată, lovindu-o în cap.

În urma loviturii puternice provocată de căderea arborelui, bărbatul a fost grav rănit.

La fața locului a ajuns un echipaj de ambulanță din cadrul S.A.J. Suceava, care a găsit rănit în stop cardio-respirator. Cadrele sanitare au efectuat manevre de resuscitare, dar acestea nu au avut nici un efect. În final, a fost declarat decesul bărbatului.

Din verificările efectuate de polițiști la fața locului, s-a stabilit că bărbatul nu purta echipament de protecție corespunzător.

Totodată s-a constatat faptul că cei trei muncitori identificați la fața locului nu lucrau cu forme legale la societatea respectivă, în acest sens fiind solicitați la fața locului și lucrători din cadrul I.T.M. Suceava.

Trupul neînsuflețit al zilierului a fost transportat la morga Spitalului Clinic Județean Suceava în vederea efectuării necropsiei.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunilor de: ucidere din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, care va fi soluționat procedural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.