Iohannis a felicitat conducerea spitalului și pe cei din administrația județeană
În discursul său, președintele a felicitat conducerea spitalului și administrația locală pentru această investiție de o importanță majoră pentru ca apoi să atace PSD-ul. Iohannis a vorbit despre lipsa de viziune a acestui partid în ceea ce privește domeniul Sănătății.
„Am toată aprecierea pentru această iniţiativă locală, care demonstrează cum o administrație responsabilă, orientată către cetățean, a reușit să găsească resursele necesare pentru a finaliza o unitate sanitară modernă, în care pacientul să fie tratat în condiții pe care eu le-aș numi normale. Această realizare este cu atât mai importantă cu cât ea vine într-un context în care guvernarea PSD a oferit constant doar fantasmagorii. În realitate, nu avem nici spitale regionale, nici examen de rezidențiat reformat, iar eșecul guvernării PSD în ceea ce priveşte măsurile asumate în Programul de Guvernare pe Sănătate este evident. Avem, iată, la Suceava un model de bune practici în sistemul de sănătate românesc și îmi doresc să avem astfel de exemple peste tot în țară. Extinderea şi modernizarea acestui ambulatoriu și vreau să se știe foarte clar, s-au făcut cu fonduri de la Consiliul Județean şi cu fonduri europene”, a spus Klaus Iohannis.
Gheorghe Flutur a anunțat că la Spitalul Județean va fi înființat un centru de permanență
Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat în premiră la inaugurarea noului ambulatoriu că la Spitalul Județean investițiile va fi deschis un centru de permanență, unde pacienții să poată veni 24 din 24 de ore. Flutur speră că în acest fel se va orpri avalanșa de pacienți de la Unitatea de primiri Urgenșe, doar o mică parte din pacienții care vin aici în prezent fiind într-adevăr cazuri de urgență. Președintele CJ Suceava a menționat că noul ambulatoriu asigură o gamă complexă de intervenții, este de cinci ori mai mare ca suprafață decât cel vechi și se poate face internări de zi ceea ce permite ca pacientul să poată rămâne mai mult pentru investigații și supraveghere.
„Vrem să venim și cu un centru de permanență pe care îl vom deschide în perioada următoare, la intrarea la SJU Suceava într-o clădire pe care acum o amenajăm și care o oferim medicilor de familie dotată, pentru a prelua medicii de familie micile cazuri care nu trebuie să ajungă la urgențe. În prezent sunt peste 350 de cazuri pe zi la Urgențe”, a explicat Flutur. Acesta a arătat încă o dată că descentralizarea în cazul Spitalului Județean Suceava este o poveste de succes. Administrația județeană a alocat fonduri importante pentru acest spital, din cei 67 de milioane de euro investiți în ultimii 10 ani aici, 57% au venit de la bugetul județean, din bugetul spitalului și din bugetul local, 25% din fonduri europene, iar restul a fost contribuție guvernamentală.
Vasile Râmbu spune că personalul medico-sanitar are toate condițiile pentru a putea face performanță
Vasile Râmbu a vorbit celor prezenți despre respect. Despre respectul arătat de conducerea spitalului atât față de pacienți cât și față de personal, cadrele medico-sanitare beneficiind în prezent de toate condițiile pentru a face performanță în domeniu. Râmbu a menționat de investiții, despre modernizarea spitalului și dotarea cu aparatură de ultimă oră însă a subliniat că toate aceste investiții ar fi inutile fără resurse umane de calitate. „Cea mai importantă investiție o reprezintă resursa umană, iar la SJU Suceava s-a investit și se va dezvolta continuu resursa umană. Munca noastră aici la SJU Suceava nu o reprezintă doar ambulatoriul care a fost inaugurat astăzi. În ultimii zece ani, împreună cu echipa de aici am refăcut infrastructura, am construit, am recondiționat, am cumpărat echipamente și am investit în tehnologie. Am dezvoltat noi zone terapeutice și de imagistică, am dezvoltat proceduri și procese astfel încât să le oferim pacienților noștri o îngrijire cât mai bună”, a subliniat Vasile Râmbu.