Ciorba rădăuțeană, un brand al Bucovinei, a împlinit 41 de ani. La 41 de ani ea este celebră în toată lumea, inclusiv în Dubai, grație creatoarei ei – Corneliei Dumitrescu, maestru bucătar.
Un om simplu care a excelat în meseria sa, un om care a reușit să creeze un brand și să promoveze Bucovina peste tot în lume, cu această ciorbă recent plasată de Taste Atlas în clasamentul celor mai bune 100 supe din întreaga lume, pe locul 12.
Creatoarea rețetei gătește de o viață la Restaurantul Național din Rădăuți, unde vin oameni din toată țara și din străinătate să savureze ciorba rădăuțeană… la ea acasă și să ceară rețeta originală.
Cu modestie, la 78 de ani ai săi, după 60 de ani de gătit, Cornelia Dumitrescu ne spune că nu a crezut vreodată că ciorba ei va deveni atât de faimoasă și mărturisește că mai are rețete proprii dar nici una nu e atât de faimoasă.
Cu ochii în lacrimi, se bucură ca un copil pentru că Rădăuțiul ei iubit e cunoscut peste tot in lume grație ciorbei care îl poartă numele.
Un om legat cu sufletul de Bucovina, un autentic promotor al Bucovinei, care cred că merită mai multă atenție din partea noastră!
A inventat rețeta, așa, în joacă mai mult, după ce soțul a rugat-o să facă o supă cu piept de curcan, pentru că aveau în curte mulți curcani, și nu a ezitat apoi să o introducă în meniul restaurantului unde a lucrat o viață.
Și a fost o poveste de succes, o poveste care continuă și astăzi…