A fost adoptată și a doua Hotărâre de Guvern care era necesară pentru deblocarea realizării conductei de transport gaze naturale Pojorâta – Vatra Dornei. Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.
Acesta a declarat că după ce săptămâna trecută a fost adoptată Hotărârea pentru aprobarea listei terenurilor agricole situate în extravilan, Guvernul a adoptat în ședința de ieri, 18 martie, Hotărârea privind aprobarea ocupării temporare din fondul forestier național a terenului în suprafață de 16,881 ha, de către Societatea Națională de Transport Gaze Naturale „Transgaz” S.A. Mediaş, pentru proiectul de importanță națională în domeniul gazelor naturale „Conductă de transport gaze naturale DN 250 Pojorâta – Vatra Dornei”. Gheorghe Flutur a explicat că în acest moment este undă verde pentru a se trece la construcția magistralei.
„Am avut o discuție tehnică cu reprezentanții Transgaz care m-au asigurat că, odată fiind adoptate aceste hotărâri, ar putea începe lucrările imediat după Sărbătorile Pascale. Un proiect foarte important dar și foarte greu, pentru care ne-am implicat mult iar de la venirea Guvernului Orban – o preocupare zi de zi. In sfârșit putem spune că avem undă verde pentru ca și la Vatra Dornei să ajungă gazul metan. Dornenii au rezolvată astfel și problema încălzirii, o problemă cu care s-au confruntat an de an. Se va face astfel dreptate pentru Vatra Dornei și pentru tot Ținutul Dornelor”, a declarat prețedintele CJ Suceava.
Conducta de transport gaze naturale DN250 Pojorâta-Vatra Dornei a fost declarată proiect de importanță națională în domeniul gazelor naturale. Amplasamentul obiectivului se află pe teritoriul administrativ al municipiului Vatra Dornei, respectiv al comunelor Sadova şi Pojorâta. Prin realizarea conductei se poate asigura alimentarea cu gaze naturale a localităților din zonă, respectiv Vatra Dornei, Pojorâta, Sadova, Iacobeni, Dorna Arini, Șaru Dornei, Dorna Candrenilor și Fundu Moldovei, precum și a unui număr de aproximativ 35.000 locuitori și aproximativ 780 de agenți economici.