Viceprim-ministrul Vasile Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a semnat astăzi, 2 mai 2019, la Sucevița, trei contracte în valoare de 14 milioane de lei pentru realizarea a 3 obiective de investiții prin Compania Națională de Investiții (CNI). Două dintre contracte vizează construirea de centre culturale tip CNI și anume clădiri moderne, cu o suprafață de aproximativ 2.000 de mp, dotate cu multimedia și sonorizare, mobilier și dotări specifice pentru oficiu. Centrele vor avea: o sală de spectacole cu o capacitate de 250 de locuri, sală de conferințe, săli pentru activități diverse (cercuri), birouri administrative, bibliotecă, grupuri sanitare și terasă la nivelul trei. Un alt contract semnat astăzi are în vedere construirea primei săli de educație fizică școlară la Şcoala „Luca Arbore”, din satul Arbore. Sala de 415 mp se adresează uzului didactic și va cuprinde: suprafață de joc de 9m x 18m, cabinet medical, depozit de materiale sportive, cabinet profesor și grup sanitar profesor, 2 vestiare pentru băieți și 2 pentru fete, prevăzute cu dușuri și grupuri sanitare.
”Îi rog pe antreprenori să se încadreze în termenul asumat prin contract. Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice şi Compania Naţională de Investiţii sunt parteneri corecţi. Noi vom face toate plăţile la timp şi acelaşi lucru îl solicit şi celor cu care lucrăm. Şi-au asumat un grafic de lucrări şi îi rog să se încadreze în termenele stabilite. Eu le promit că ministerul şi compania îşi vor onora obligaţiile de plată la virgulă”, a precizat viceprim-ministrul Vasile Daniel Suciu. Vizita în județul Suceava a continuat la Mănăstirea Putna, acolo unde Daniel Suciu a participat la predarea Centrului Cultural Mitropolit Iacob Putneanul, lucrare în valoare de 13.755.958 lei, realizată tot prin CNI.“Suntem extrem de mândri că astăzi putem contribui, prin intermediul investițiilor realizate de Guvernul României, la păstrarea identității noastre culturale și religioase și sunt convins că pe tărămul lui Ștefan cel Mare se va scrie în continuare istorie. Este singurul centru pentru recondiționarea broderiilor ecumenice, unic în România, dotat cu aparatură de ultimă generație”, a spus Suciu.
Centrul cultural oferă cadrul necesar redeschiderii atelierelor tradiționale românești, ce vor funcționa ca școală de creație pentru specializarea, perfecţionarea şi îmbogăţirea experienţei plastice tradiționale a artiştilor implicaţi, contribuind la îmbunătățirea activității socio-culturale a comunei și la crearea de noi locuri de muncă. Daniel Suciu a verificat, de asemenea, stadiul lucărilor de la Mănăstirea Sucevița, monument istoric ce va fi consolidat și reabilitat prin CNI, contract în valoare de aproximativ 10 milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.