Cristinel Crețu, fostul președinte al CJ Suceava, a fost eliberat din arest și pus sub control judiciar. Decizia aparține Tribunalului Suceava.
Marți, după 4 luni, Tribunul Suceava a admis cererea formulată de Cristinel Crețu pentru înlocuirea măsurii arestării preventive cu cea a controlului judiciar, pentru o durată de 60 de zile.
Pe durata măsurii controlului judiciar, acesta trebuie să se prezinte în faţa judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată, în funcţie de stadiul în care se află cauza, ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei și să se prezinte la Postul de Poliție al comunei Ipoteşti, care asigură supravegherea lui.
De asemenea, el trebuie să nu depăşească limita teritorială a județelor Suceava și Iași, decât cu încuviinţarea prealabilă a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată; să nu se apropie şi să nu comunice, pe nici o cale, direct sau indirect, cu martorii din acest proces, să nu desfăşoare activitatea în exercitarea căreia a săvârşit presupusele fapte, respectiv, de vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava și să nu intre în sediul acestei instituții.
Decizia Tribunalului Suceava poate fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare.
Procurorii DNA susțin că, la începutul lunii decembrie 2020, Crețu Silviu-Cristinel, vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava, ar fi acceptat și primit, de la administratorul unei societăți comerciale (Autotehnorom) – Vasile Rîpan, suma de 40.000 euro, lăsându-l să creadă că va interveni pe lângă persoanele din cadrul Consiliului Județean Suceava cu atribuții de decizie în derularea contractelor de reabilitare de drumuri, astfel încât derularea unui contract încheiat de instituție cu firma administratorului să decurgă în bune condiții, iar plățile să fie făcute la timp.
Ulterior, în perioada 16 – 29 martie 2022, Crețu Silviu-Cristinel, în legătură cu un alt contract de întreținere a drumurilor județene pentru care avea atribuții de verificare, i-ar fi pretins aceluiași om de afaceri, o altă sumă de 40.000 euro, pentru desfășurarea fără impedimente a contractului încheiat de firma acestuia cu Consiliul Județean Suceava.
În acest context, la data de 4 aprilie 2022, Crețu ar fi primit de la omul de afaceri, cu titlu de mită suma de 40.000 euro, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante în interiorul clădirii CJ Suceava.
[…] sursa material: Informația Ta […]