Spitalul Județean, devenit cel mai mare focar de COVID-19, nu ar ar fi avut nici o șansă să fie pus pe picioare fără sprijinul și efortul unor oameni extraordinari, care și-au lăsat famiile și au venit la Suceava pentru a da o mână de ajutor. Sunt eroii zilelor noastre, medici și asistente, de la Iași, de la Cluj, de la Brașov și dar de la spitale din județ. Oameni care au asigurat activitatea spitalului în momente în care acesta ducea mare lipsă de personal, cadrele sucevene fiind infectate în masă cu COVID-19. Vom vorbi astăzi despre câțiva dintre acest eroi, care merită respectul și recunoștința noastră, a tuturor sucevenilor, a tuturor Bucovinenilor. Ei nu primesc medalii, laude de la mai marii zilei, nu ies în față din interese politice, și nici nu le face nimeni statui, dar sunt într-adevăr SALVATORII ROMÂNIEI! Cei care dau piept cu moartea, cu durerea semenilor și care salvează vieți.
MULTUMȚIM VATRA DORNEI!
Patru asistente medicale din Vatra Dornei au venit voluntar la Spitalul Județean Suceava, chiar la începutul crizei, atunci când sute de bolnavi erau îngrijiți de o mână de oameni. Este vorba despre: Andreea Ioana Doboș, Elena Buțincu, Daniela Drăgan și Ghinghiloschi Rebeca Ligia.
Am aflat că Andreea Ioana Doboș și Elena Buțincu și-ar dori ca după perioada de detașare să rămână în continuare la Suceava și sperăm ca dorința lor să devină realitate. Daniela Drăgan işi doreste o cariera la SMURD, și cu singuranță merită de la conducerea Spitalului Judeţean o recomandare favorabilă pentru a-și împli acest vis!
MULȚUMIM CÂMPULUNG MOLDOVENESC!
Cu siguranță cel mai greu în astfel de momente critice este să lucrezi la Terapie Intensivă. Trei asistente de la Câmpulung Moldovenesc au fost detașate la Suceava și până pe 5 mai au lucrat la ATI – locul unde pacienții se zbat între viață și moarte.
Este vorba despre: Szilagyi Elena, (Lenţy), 45 ani, cu o experiență de 23 de ani ca asist. med. gen. (Bloc Operator, CPU, ATI) la Spitalul Municipal C-lung Moldovenesc; Crăciun Elena Silvia, 43 ani, mamă a 2 copii, cu o experiență de 10 ani ca asist. med. gen. (ATI) și Strugariu Andreea, 33 ani, mamă a unui copil, cu o experiență de 11 ani ca asist. med. gen. (ATI).
„ Deși ne-am lăsat familiile întristate și îngrijorate, din dragoste pentru oameni și din devotament față de meseria noastră, în data de 21.04.2020 am venit și ne-am alăturat colegilor noștri de la Spitalul Județean Suceava, în lupta cu acest virus necunoscut, pentru a ajuta pacienții aflați în mare suferință. Munca într-o unitate cu pacienți Covid este o luptă grea, atât din vedere fizic cât și psihic. Mulțumirea noastră este zâmbetul de pe fața fiecărui pacient a cărui stare s-a ameliorat și a putut fi transferat din secția de terapie intensivă”, ne-au transmit cele trei asistente.
MULȚUMIM FĂLTICENI!
Alte 6 asistene, de această dată de la Spitalul Municipal Fălticeni, au dat o mână de ajutor Sucevei în perioada 26.03 – 05.04.2020, când au lucrat la Urgențe: ACSINIA MIHAELA – secția Chirurgie Spitalul Mun. Fălticeni, LUNTRAŞU CRISTINA – secția Chirurgie Spitalul Mun. Fălticeni, PAVEL ELENA – secția ATI Spitalul Mun. Fălticeni, TURINEAC ANIŞOARA – secția Obstetrică Ginecologie Spitalul Mun. Fălticeni GUGULUȘ MIHAELA – Radiologie Spitalul Mun. Fălticeni, AILENEI ECATERINA – Laborator analize medicale Spitalul Mun. Fălticeni. Au fost și infirmiere de la același spital care au venit să lucreze la Spitalul Județean Suceava, într-o perioadă în care colegele lor de aici erau internate din cauza infecției cu COVID-19: COJOCARU DINA, MIRON MARIA și DULGHERIU RODICA – secția Paleative Vadu-Moldovei.
„Sunt colege curajoase, care au răspuns prezent la apelul făcut de colegii din Suceava şi li s-au alăturat acestora în prima linie a luptei cu virusul SARS-COV-2, lăsând acasă familii, copii, părinți, bunici. Pentru gestul lor profund umanitar, pentru solidaritatea arătată şi pentru devotamentul şi implicarea în îngrijirea pacienţilor, ne exprimăm public respectul nostru, le mulțumim și le felicităm pentru curajul lor”, ne-a declarat vineri liderul judeţean al SANITAS Suceava – Romică Balan.