Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a avut joi o întâlnire la Ministerul Sănătății cu Ministrul Sănătății, Victor Costache. La întâlnire a participat și Managerul Spitalului Județean de Urgență Sf. Ioan cel Nou Suceava, Vasile Râmbu. La finalul discuțiilor, Gheorghe Flutur a declarat că a fost o întâlnire extrem de aplicată, în continuarea discuțiilor avute în luna decembrie, finalizată deja cu lucruri concrete. Astfel, spitalul de oncologie din Suceava urmează a fi realizat prin finanțare de la Ministerul Sănătății, cu cofinanțare din partea Consiliului Județean Suceava. Spitalul va avea saloane cu 85 de paturi, săli de tratament, ambulatoriu propriu, secție proprie de îngrijiri paliative, săli de așteptare precum și spații de cazare (mici garsoniere) pentru cei care fac tratamente.
„Ministerul Sănătății sprijină acest proiect al Consiliului Județean Suceava și al Spitalului Județean, mai ales că avem o serie de argumente suplimentare: în primăvara vom pune în funcțiune secția de radioterapie, în câteva săptămâni vom avea finalizat laboratorul de medicină nucleară (pentru care am achiziționat deja echipamente dintre cele mai performante) și, tot în primăvară, vom finaliza blocul operator destinat intervențiilor chirurgicale oncologice. Ne lipsea acest spital atât de necesar bolnavilor de cancer, un spital care să asigure atât un tratament de cel mai înalt nivel cât și un confort sporit. Spitalul de oncologie din Suceava va fi realizat în perimetrul spitalului vechi, între bisericuța din curte și actuala secție de oncologie. Am predat la Ministerul Sănătății Studiul de pre-fezabilitate”, a explicat președintele CJ Suceava.
Conducerea Ministerului Sănătății a fost de acord cu finanțarea unui alt proiect, deosebit de util – Secție chirurgie vasculară și Secție Neurochirurgie, pentru care se va supraînălța corpul E al Spitalului Județean Suceava. Este o investiție de 20 milioane lei.
Secțiile vor asigura tratamentul complex al pacienților, continuitatea îngrijirilor și monitorizarea tratamentului și îngrijirilor acestora; vor fi prevăzute cu paturi de spitalizare de zi și cabinete de consultații. Aici vor fi tratați atât pacienți copii, cât și pacienți adulți. Flutur a mai anunțat că MS și-a dat avizul pentru construirea unui Spital de copii la Suceava.
„Va fi un spital cu 360 de paturi pe care îl vom ridica în curtea spitalului vechi. Va fi un spital monobloc în care vom include și o maternitate. Aveam nevoie de avizul Ministerului Sănătății pentru că acest obiectiv este prins în Lista sinteză de la Compania Națională de Investiții – CNI. Pentru județele Suceava și Botoșani, pentru întreaga zonă, construirea acestui Spital de copii la Suceava este un lucru extraordinar. Vom avea un spital care să trateze copii la Suceava, fără a fi nevoiți să meargă la Iași, Cluj-Napoca sau București.
Realizarea acestor investiții reprezintă un lucru extraordinar pentru Județul Suceava. Iată, sunt vești foarte bune pe care pot să le transmit sucevenilor acum, chiar la început de an”, a concluzionat Gheorghe Flutur.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.