Acesta a precizat că în prezent, la secţia ATI a spitalului de la Suceava 24 de paturi sunt ocupate, iar 11 pacienţi sunt ventilaţi mecanic.
Spitalul funcționează cu personalul de specialitate de ATI la limita de avarie – cu 8 medici, 30 de asistente medicale care sunt parte dintre cele redistribuite din Bloc Operator, 15 infirmiere şi îngrijitoare.
Secretarul de stat Ionel Oprea a spus că, la momentul preluării de către managementul militar, spitalul din Suceava avea 10 % din personal și că era haos în unitatea medicală. Acesta a spus că deja există 82 de cereri din partea unor angajaţi pentru pensionare, care evocă boli grave de care ei suferă. Cât privește vârful epidemiei de COVID-19, la Suceava, managerul interimar a declarat:
„Putem estima că în perioada următoare, într-un scenariu mai optimist, dacă se păstrează aceste reguli de distanţare socială (…) se poate aştepta ca un vârf de încărcare cu pacienţi să fie undeva la la 760 de paturi ocupate în sistemul sanitar din Suceava. Dintre aceştia, statistic vorbind, 10-15% pot fi pacienţi de Terapie Intensivă”.
Secretarul de stat Oprea a declarat presei centrale că nu exită nici un conflict între conducerea militară și personalul medico-sanitar de la Suceava. „Nu există niciun conflict. Nu este niciun conflict pentru că ceea ce a apărut pe diversele posturi media au fost punctele de vedere şi solicitările unor colegi de aici care nu şi-au exprimat niciodată doleanţele faţă de noi sau reproşuri sau ce nu le convine”, a spus el.