Peste 12.000 de suceveni au participat la Noaptea Muzeelor. Oamenii au stat la coadă pentru cultură, dornici de istorie, de frumos și mai ales de normalitate.
Noaptea Muzeelor a avut un succes deosebit la Suceava, în acest an. Peste 12.000 de aomeni au participat la eveniment și s-a stat la cozi la intrarea în Muzeul de Istorie.
Manifestarea a adunat un număr dublu de vizitatori față de anul 2019, ceea ce ne vorbește mult despre dorința sucevenilor de a reveni la normalitatea de dinainte de pandemie și că le-a fost atât de dor să viziteze.
Conform vicepreședintelui Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă, interesul cel mai mare a fost pentru Cetatea de Scaun, înregistrându-se de patru ori mai mulți vizitatori comparativ cu 2019.
Intrarea în spații închise s-a făcut cu mască de protecția și după ce vizitatorii s-au dezinfectat.
Muzeul Național al Bucovinei a inclus în programul Noaptea Muzeelor, cu acces gratuit în intervalul 18:00-24:00, Cetatea de Scaun a Sucevei, Muzeul de Istorie, Muzeul de Științele Naturii și Muzeul Satului Bucovinean, cu intrare liberă între orele 18:00-20:00.
„Și la Muzeul Satului Bucovinean am avut un număr record de vizitatori. În doar două ore, 18:00-20:00, au fost înregistrați 1398 vizitatori, de trei ori mai mulți față de 2019. Numărul celor care au vizitat Muzeul de Istorie precum și Muzeul de Științele Naturii s-a menținut la nivelul anului 2019 – cu 1951, respectiv 2024 vizitatori. Aici se cuvine de menționat faptul că numărul vizitatorilor nu a putut crește mai mult ca urmare a restricțiilor în vigoare”, a precizat Niculai Barbă.
Conform vicepreședintelui CJ Suceava, la Noaptea Muzeelor din Suceava au fost 12.607 vizitatori din care la Cetatea de Scaun – 7234 vizitatori, la Muzeul Satului Bucovinean – 1398 vizitatori, la Muzeul de Istorie, – 1951 vizitatori, iar la Muzeul de Științele Naturii – 2024 vizitatori.
Niculai Barbă a mărturisit că au fost multe familii cu copii și că s-a bucurat să vadă venind în muzee forme mulți oameni tineri.
Acesta a apreciat că Suceava se întoarce la normalitate, că rata de infectate cu COVID este scăzută dar trebuie să manifestăm în continuare prudență și să respectăm normele de prevenire ale infecției cu noul coronavirus.