Spitalul Județean Suceava nu mai are locuri pentru copiii infectați cu COVID. Mai sunt 4 paturi disponibile la Spitalul Rădăuți și 1 la cel din Fălticeni.
Cu toate cestea, în ciuda ratelor uriașe de infectare, școlile și grădinițele rămân deschide iar autoritățile nu iau măsuri de prevenire a infectărilor printre cei mici, doar recomandă insistent vaccinare copiilor de la 5 ani în sus. Asta în ciuda faptului că se infectează cu Omicron și au aceleași simptome atât persoane vaccinate cât și nevaccinate.
În unitățile de învățământ din județ stau înghesuiți și peste 35 de copii într-o clasă, nu li se dau măști de protecție de la școală și deocamdată și testarea pentru COVID este sistată. Cu alte cuvinte, copiii sunt lăsați să se infecteze în masă, în timp ce părinților li se recomandă să îi vaccineze pentru a-i proteja.
Inspectoratul Școlar Județean Suceava nici nu mai informează presa locală despre numărul de infectări printre preșcolari, elevi și nici printre cadrele didactice.
Sunt luni, 24 ianuarie, 5.067 cazuri de infecție COVID în evoluție în județul Suceava.
Au fost testate în ultimele 24 de ore 641 de suceveni, din care 225 au fost depistați cu noul coronavirus.
Din totalul celor 578 pacienți internați în Spitalul Județean Suceava, 170 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19 (din care 32 pacienți pedriatici), 14 pacienți sunt în zona tampon și 394 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).
Din cei 170 pacienți diagnosticați Covid-19:
– 40 prezintă forme ușoare ale bolii;
– 99 prezintă forme medii ale bolii;
– 23 prezintă forme severe;
– 8 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI (din care 2 pacienți ventilați non invaziv).
La unitatea ATI mai sunt disponibile doar 2 paturi pentru pacienți COVID.
Banii donați bisericilor de către autoritățile locale , ar fi rezolvat problemele menționate în articolul prezentat.