Zâmbetul este cartea noastră de vizită și nu e de mirare că tot mai multe persoane investesc sume importante de bani pentru a-și menține dinții sănătoși. Mai mult, un zâmbet alb ca spuma laptelui a devenit un ideal al societății moderne, dar e important să înțelegi că până să apelezi la procedeele de albire, va trebui să te asiguri că starea de sănătate a dinților tăi este conform așteptărilor.
Diferite alimente, un stil de viață nesănătos, dar și ignorarea sfaturilor recomandate de specialiști pot avea un efect devastator asupra dinților tăi. Multe persoane se confruntă cu probleme, care neglijate nu duc decât la pierderea danturii. De cele mai multe ori, în astfel de situații ai o singură alternativă, și anume să apelezi la un implant dentar. Iată câteva aspecte importante pe care ar fi bine să le știi înainte de a ajunge în cabinetul medicului dentist:
Ce rol are implantul dentar?
Implantul dentar este, pe înțelesul tuturor, un dinte artificial care se amplasează în locul celui natural. Ca și formă, acesta seamănă cu un șurub, tocmai pentru a crea o rădăcină fixată în osul maxilar. Iar dacă ar fi să vorbim de material, trebuie să știi că există două posibilități. Prima și cea mai des utilizată este cea reprezentată de implanturile din titan. Apoi, mai există și implanturi din zirconiu, recomandate, în general, pacienților care sunt alergici la titan.
Cum se montează implantul dentar?
Atunci când vine vorba de inserarea implantului dentar, va trebui să știi că tot procesul se realizează doar sub anestezie locală. Principalul avantaj este că nu vei simți durere. Sigur, multe persoane acuză o senzație de disconfort după finalizarea procesului, o senzație ușoară care nu ar trebui să-ți ridice probleme. Te întrebi de ce este nevoie de anestezie? Iată care sunt cei 4 pași pe care medicul o să-i urmeze:
● Poziționarea implantului la nivelul maxilarului – vorbim despre o perioadă ce poate dura între 3 și 6 luni.
● Aplicarea bontului de vindecare – o perioadă cu mult mai scurtă: între 7 și 10 zile.
● Realizarea coroanei și a bontuluI – vorbim, așadar, despre etapa finală, cea în care medicul îți va fixa un nou dinte, cu aceeași formă și culoare ca ceilalți dinți naturali.
● Perioada de recuperare – timp de câteva zile vei simți un ușor disconfort, dar medicul o să-ți prescrie medicamente cu efect antiinflamator.
Avantajele implantului dentar
Și pentru că decizia de a merge la dentist nu trebuie lăsată pe ultima sută de metri, ar trebui să știi care sunt principalele avantaje aduse de implantul dentar:
● Imită perfect dinții naturali;
● Rezistență și durabilitate;
● Intervenția nu afectează dinții vecini;
● Procesul de vindecare este rapid.
Așadar, implantul dentar poate fi singura alternativă pentru a-ți recăpăta zâmbetul. Sigur, nu vorbim despre un proces ieftin, dar trebuie să știi că este o opțiune benefică pentru sănătatea ta. De altfel, o dantură îngrijită poate contribui enorm la starea ta generală de sănătate. Ascultă sfatul medicului tău și nu amâna controlul stomatologic, deoarece acesta este mai important decât crezi.